Poiana Creasta Cocosului

Breb, satul preferat al prințului Charles

Satul Breb este vedeta din județul Maramureș. Se află în imediata apropiere a Ocna Șugatag și la vreo 40 km de Baia-Mare. La intrarea în sat te întâmpină celebra poartă Maramureșană, des întâlnită la aproape toți locuitorii satului.

Fotografii sunt atrași ca un magnet de tot ceea ce înseamnă tradiții, port tradițional, arhitectura caselor de lemn, a porților imense, dar și a peisajelor naturale unice. De altfel în zonă se regăsesc numeroase rezervații naturale precum Tăul Morărenilor și vârful munșilor Gutâi- Creasta Cocoșului (emblema noastră datorită poziționării la baza ei) sau biserica veche a satului, ce datează  de peste 400 de ani (face parte din patrimoniul UNESCO).

Aici tradițiile-s încă vii, meșteșugarii reamintesc de istoria reală a românilor, iar sătenii își lucrează pământul. Aici nu este o rușine să fii real, sincer și muncitor. Putem spune că în Breb, timpul a stat în loc, în cel mai frumos mod. De acest aspect a fost impresionat și prințul Charles. Ajuns în vizită în zona Maramureșului, nu a ratat satul nostru. S-a bucurat de ospitalitatea locuitorilor, s-a plimbat pe ulițele satului liniștit, și-a facut amintiri. Ba mai mult, a ajutat la refacerea acoperișului bisericii vechi prin intermediu fundației sale.

În fiecare vară și iarnă, ulițele sunt pline de turiști care se perindă prin toate colțurile, îți fac poze îmbrăcați în straie tradiționale și se bucură de mâncare adevărată.

 Apelează acum!