Cascada Cailor Din Munții Maramureșului.

Cascada Cailor Din Munții Maramureșului.

Cea mai spectaculoasă cascadă din România te va lăsa fără cuvinte!

Cascada Cailor este una dintre cele mai impresionante și spectaculoase cascade din România, situată înmunții Maramureșului la aproximativ 20 de kilometri de orașul Vișeul de Sus.

Cascada are o altitudine de 1200 de metri și o cădere de 90 de metri.

Aceasta cascada spectaculoasa este o atractie turistică populară și unul dintre cele mai vizitate locuri dinMaramures.Înainte de a descrie frumusețea naturală a Cascadei Cailor, să vorbim puțin despre legenda care circulă despre aceasta prin părțile locului.

Legenda Cascadei Cailor!

Cascada CailorLegenda spune că turmele de cai sălbatici au cutreierat odată zona, fugind de vânătorii care îi vânau.

Unul din cai a urcat pe coasta muntelui în speranța de a scăpa de vânători. Ajuns pe marginea prăpastiei și văzându-se încolțit și fără scăpare, s-a aruncat în prăpastie.

Muma Păduri trecând pe acolo, a văzut calul prăbușit și sforțările acestuia de a se ridica. I s-a făcut milă de suferința calului prăbușit și i-a curmat viața.

În semn de recunoștință pentru calul căzut, a lovit stânca de pe care a căzut calul, iar de acolo a țâșnit un șuvoi de apă.

Și-a zis: „ De aici să bea apă toate animalele păduri și să audă susurul apei, să știe că că-i primejdie și să nu-și mai găsească nici o vietate sfârșitul așa.”

Animalele au venit rând pe rând să-ți potolească setea de sute de ani iar cascada le-a fost adăpost de-a lungul veacurilor în fuga lor din fața vânătorilor.

Astfel, cascada a continuat să curgă până în zilele noastre.

Astăzi, Cascada Cailor este o atracție turistică populară datorită frumuseții sale spectaculoase și aîmprejurimilor pitorești.

Apa cascadei se cufundă în bazine adânci de piatră, creând o priveliște uimitoare și sunete deosebit deliniștitoare.

Apele au sculptat peșteri și stânci de-a lungul veacurilor, creând peisaje geologice spectaculoase și diverse.

 

 

Ce te mai așteaptă la Cascada Cailor?

 

Vizitatorii cascadei Cailor pot admira, de asemenea, frumusețea naturală a împrejurimilor, inclusiv păduridese, vârfuri împădurite și flora și fauna locală.

Există mai multe rute către Cascada Cailor care pleacă din orașul Vișeul de Sus.

Cea mai populară cale de acces este prin satul Breb, cunoscut pentru tradițiile Maramureșului și culturalocală.

Vizitarea cascadei Cailor nu este doar o experiență plină de aventură și adrenalină, ci și o oportunitate de aexperimenta natura pitorească a Munților Maramureșului.

Este important de reținut că accesul la Cascada Cailor poate fi dificil iarna când zăpada poate bloca accesulla drumurile forestiere din apropiere.

Pe scurt, cascadele de cai din Munții Maramureș este o atracție turistică populară care oferă o experiențăuimitoare înconjurată de natură.

Cu o frumusețe naturală uimitoare și o legendă locală interesantă, Cascada Cailor este una dintre cele maifrumoase cascade din România.

Este o destinație de vacanță obligatorie pentru vizitatorii Munților Maramureș.

În plus, peisajul din jurul aceasta este unică în România, oferind oportunități de observare a florei și fauneilocale, inclusiv păduri de molid, pajiști de munte și specii rare de animale.

Un alt motiv pentru care Cascada Cailor merită o vizită sunt traseele excelente de drumeții din zonă.

Există mai multe trasee turistice care duc din satul Breb până la cascada Cailor.

Fiecare traseu oferă o oportunitate unică de a descoperi natura și cultura tradițională a Maramureșului.

Aceste trasee variază ca dificultate și durată, dar toate oferă vederi minunate asupra căderilor și a zonei înconjurătoare.

Pe lângă frumusețea naturală a cascadei, există și alte atracții în apropiere.

Satul Breb, adăpostește o vastă și diversă cultura locală, presărată cu case de lemn tradiționale și degustări de bucate delicioase din bucătăria locală.

Munții Maramureșului au și multe alte atracții precum biserici vechi de lemn, muzee etnografice și alte locuride interes cultural.

 

Cum ajungi la Cascada Cailor.

 

Există mai multe opțiuni pentru a accesa Cascada Cailor.

Dacă ajungeți cu mașina, puteți ajunge la cascadă pe un drum forestier care începe din satul Breb.

Este important să verificați condițiile drumului înainte de plecare.

Sunt cazuri în care accesul poate fi restricționat din pricina condițiilor meteo.

Dacă ești iubitor de natură și cauți o destinație de vacanță plină de aventură, CascadaCailor din Munții Maramureș ar trebui să fie pe lista ta de vizitat.

Cu legendele sale fascinante, peisajele uluitoare și gama largă de activități turistice, Cascada Cailor este,fără îndoială, una dintre cele mai frumoase atracții din Maramureș.

 

Cazează-te în case din lemn.

Casute - Poiana Creasta CocosuluiCazează-te în cele mai frumoase locații ale zonei.

Satul Breb oferă din abundență locații de cazare minunate pentru a te odihnii după o zi lungă de drumeții.

Pentru asta îți propunem cele mai bune locații pentru somn menite a-ți încărca bateriile pentru încă o zi două de explorat a zonei.

Cazare le Poiana Creasta Cocoșului, locul cel mai potrivit pentru a înnopta.

Această locație te așteaptă cu cele mai frumoase căsuțe din lemn pentru a te bucura și de o experiență tradițională autentică.

Îți punem la dispoziție Casa Mac, Casa Trifoi, Casa Floare de nu mă uita, Casa Floarea-Soarelui și nu în ultimul rând Casa Păpăpdie.

Poți să o alegi pe cea care-ți place cel mai mult.

Acestea au o capacitate suficientă pentru a adăposti un grup de câteva persoane.

De ce să alegi una din aceste case?Apelează acum!